Lactate si oua

Branza este un aliment obtinut prin coagularea laptelui anumitor animale, cele sb10068684ad-001.jpgmai intalnite tipuri de branza fiind cea de vaca, de capra sau de oaie. Exista mai multe variante de a face branza, dar noi o facem intr-un singur fel de ani buni. La prepararea branzei se foloseste lapte de casa, foarte usor pasteurizat prin fierbere. Pasteurizarea completa a laptelui duce la reducerea enzimelor si a vitaminelor.

Livram si Lapte de vaca – proaspat muls sau fiert. Laptele este bogat în calciu şi vitamina225x169_061509-lapte D (esenţială pentru formarea oaselor şi a dinţilor), vitamine din grupa A şi B şi conţine toţi aminoacizii de care are nevoie organismul uman pentru a se menţine într-o perfectă stare de sănatate. Lactoza este zahărul din lapte (aceasta se găseşte numai în lapte), iar grăsimea conţinută în aceasta este diferită de toate celelalte grăsimi, deoarece este utilizată în mod eficient de către organism şi uşor de digerat. De o importanţă deosebită este cantitatea mare de calciu din lapte, uşor de asimilat de către organism. Fosforul este un mineral la fel de important găsit în lapte şi, de asemenea, contribuie la întreţinerea dinţilor şi oaselor.

Oua – de gaina

egg_16x9Oul este un aliment care nu trebuie sa lipseasca dintr-o  dieta echilibrata; cu cat oul este mai sanatos, cu atat beneficiile pentru organismul uman sunt mai mari. Asadar oul nostru de la tara este o alegere ideala pentru o viata sanatoasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s